COACHING VOOR VROUWELIJKE MANAGERS

COACHING VOOR VROUWELIJKE MANAGERS EN EXECUTIVES

Je hebt een aardige zelfkennis, wilt nieuwe stappen zetten en bent bereid om naar jezelf te kijken? Je zoekt een kernachtige aanpak, waardoor je een échte stap maakt naar jouw doelen? Dan ben je voor coaching bij mij op het juiste adres. Graag werk ik, met jou, aan resultaat in complexe werksituaties en aan jouw succesvolle professionele ontwikkeling.

VRAGEN VOOR COACHING KUNNEN ZIJN:

A. GEDRAG VERANDEREN

ik wil weten wat me steeds raakt en daar grip op krijgen
ik wil mijn energieniveau weer op pijl krijgen
hoe breng ik werk en privé in balans?
ik wil graag mijn eigen wijze van besturen vast kunnen houden
hoe kan ik anders met mijn mannelijke collega’s omgaan?
hoe creëer ik dat ik me minder alleen voel?

B. STEUN EN INZICHT KRIJGEN

ik sta onder grote druk en wil ruimte creëren voor reflectie
Ik heb behoefte aan een sparringpartner voor steun en feedback

C. HET KRACHTENVELD WAARIN JE OPEREERT

hoe kan ik omgaan met de man-vrouwdynamieken in mijn team/organisatie?
ik wil overzicht en houvast in het intense krachtenveld waarin ik me bevind
ik wil het spel wat er gespeeld wordt beter begrijpen
ik wil meer invloed hebben en me beter positioneren
ik wil helderheid krijgen in mijn strategie.
hoe realiseer ik een cultuurverandering, te beginnen bij mezelf?
ik word onzeker, boos en moe van de dynamiek in de organisatie, hoe kan ik daar adequater mee omgaan?

HOE GAAT EEN TRAJECT?

Tijdens de intake onderzoeken we je vraag en de achtergronden daarvan. Daarin vind ik het belangrijk om de context van je werk en leven mee te nemen omdat deze daarop van invloed zijn. Na analyse van wat er werkelijk speelt en wat je werkelijke vraag en wens is, doe ik een voorstel voor een coachingstraject. Als de organisatie waar je bij werkt voor de vergoeding zorgt en een offerte wil, maak ik die. Na acceptatie van mijn voorstel, wordt een eerste afspraak gepland. Tussentijds evalueren we de voortgang en werkwijze. Afronding vindt plaats in gezamenlijk overleg en op een vooraf afgesproken moment. Of eerder/later, als er redenen zijn om eerder/later af te ronden.

HOE WERK IK?

Ik hanteer verschillende methoden, passend bij je vraag, je wens en je persoonlijkheid. Er zijn dus vele manieren om aan jouw doelen te werken:

Ergens aan het begin van elke bijeenkomst bekijk ik welke werkwijzen het beste passen bij jou, je vraag/onderwerp van dat moment. In onderlinge afstemming kies jij voor de vorm waar je voorkeur naar uit gaat.

DUUR VAN EEN COACHINGBIJEENKOMST

Zowel de intake als de coaching duurt 1,5 u. Er is voldoende tijd voor afstemming vooraf, diepgang in de sessie en de afronding. Andere tijdsduur is bespreekbaar.