De Wim Hof methode: adem- en koudetraining

ADEMOEFENINGEN EN KOUDETRAINING BIJ HETTY BROEDERS COACHING

Wil je je grenzen verleggen, je fitter voelen en je weerstand vergroten? Dan is de methode van Wim Hof, ook wel de Iceman genoemd, een mooie manier om daarmee bezig te gaan. Sinds mei 2015 ben ik zelf met de methode gestart en het geeft mij veel spankracht en fitheid.

De Wim Hof Methode begint met ademhaling. Door een goede ademhaling neemt de hoeveelheid zuurstof in je lichaam toe en het kooldioxide gehalte af. Je bent daardoor tot meer fysieke prestaties in staat, het heeft een positieve invloed op je bloedcirculatie.

Na ademhaling- , lichaams- en meditatie-oefeningen, die belangrijk zijn om je concentratie te trainen, ga je de volgende stap zetten: de confrontatie met kou. Hiermee train je de spieren in je aderen, beinvloedt je je bloedcirculatie en de remming van ontstekingsprocessen.

Afhankelijk van je wensen, kan je bij goede training je grenzen verleggen en bijvoorbeeld wandelen of hardlopen door sneeuw of zittend in de sneeuw mediteren.

Ook zijn er vele mensen die door de training een afname van allerlei klachten hebben ervaren zoals gewrichtsontstekingen.
Zie voor meer informatie op: http://www.innerfire.nl/files/Onderbouwing-WimHofMethode.pdf

Tijdens een sessie met deze methode zal je na de ademhalings-, lichaams- en meditatieoefeningen, een ijskoud bad gaan nemen. De kunst is om in stlilte en rust te blijven zodat je ontspant en geen energie kwijtraakt aan het verzet en de schrik. Je traint hiermee dus ook je focus.

Na 1 sessie kan je het zelfstandig thuis verder uitbouwen, voor nog een paar bijeenkomsten onder mijn begeleiding kiezen of naar Wim Hof zelf gaan.