Brede schouders

Brede schouders

Kan jij veel verantwoordelijkheid dragen?
Grootse zaken oppakken binnen het werk, het is voor jou geen probleem. Ook al weet je niet alles van A tot Z, je begeeft je erin en je redt je eruit. Je durft risico’s te nemen. Het geeft mooie ontwikkelingen en voldoening. Ook fijn dat er mensen zoals jij zijn die deze stappen durven te zetten, de kennis, vaardigheden en lef hebben om hun schouders eronder te zetten.Ben je te jong drager geworden?

Sommige dragers zijn al heel jong drager in hun gezin van herkomst geworden. Door de afwezigheid van praktische en/of emotionele steun van de ouders, heeft het kind zichzelf moeten steunen. Zichzelf sterk moeten maken om de vragen uit de wereld te beantwoorden. Eigenlijk te vroeg om al groot te moeten zijn en verantwoordelijkheden te moeten dragen die nog niet passen bij de leeftijd. Soms ook zorg moeten dragen voor één of beide ouders. Bijvoorbeeld als één van de ouders gestorven is, ouders gescheiden zijn en een ouder zich ongelukkig voelt of als een ouder een psychisch of lichamelijk handicap heeft zoals alcoholisme, manisch depressiviteit of na een ongeluk geestelijk en fysiek gehandicapt is geraakt.

Altijd gaat dit proces geheel onbewust. Uit liefde voor je ouders wil je dat het hen goed gaat en om hun liefde te ontvangen ben je bereid veel te investeren.
Ook in affectieve zin kan je niet vervuld zijn door ouderlijke liefde en steun. Er wordt wel voor je gezorgd in praktisch zaken, kleding, voeding, dak boven je hoofd en opleiding, doch de ouders weten niet hoe het is om affectief ouderschap te bieden, liefdevolle aandacht, complimenten, echte interesse en steun te geven op de momenten dat ze met je samen zijn.

Kracht
Doordat je al jong uit eigen kracht moest putten, kan je dat als geen ander. Je weet niet beter en pakt alles aan en kan het ook. Je geeft aan de buitenwereld de indruk dat je een sterke persoonlijkheid bent. Dat vind je zelf ook. En dat ben je ook, maar…….

Over de top
Als er continu veel appél op dit deel van jou wordt gedaan en je blijft onbewust in de modus van de drager zitten, kan het gebeuren dat je op een bepaald moment in je leven moe begint te worden, ontevreden raakt, niet meer goed weet hoe je verder wilt, lichamelijke klachten krijgt of burned out raakt.

Door het dal van de U
Uitgehold, fysiek, en uitgehold, qua tempo of mentaal, wordt je gedwongen af te dalen in de U, als je wilt en durft! Het dal waarin de echte ontmoeting met jezelf kan plaatsvinden. Het dal waarin je het deel van jezelf wat niet gezien en gesteund is geweest, eindelijk kan ontmoeten en omarmen. Zodat je meer ingebed in jezelf weer in staat zal zijn met plezier te werken, passende keuzes te maken en misschien tot nog grotere of andere hoogtes te komen.

Wil je weten hoe?
Er zijn vele wegen naar Rome, er is er vast wel één die jou past!
Bel of mail gerust voor informatie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.