Meer resultaat bij een coach die niet alleen praat (1)

Meer resultaat bij een coach die niet alleen praat (1)

Praten over zaken die lekker lopen en die je dwars zitten, geven lucht aan wat er allemaal in je hoofd afspeelt. Dat heeft een bevrijdende werking en werkt vaak ook verhelderend. Al pratend orden je en kan je nieuwe inzichten krijgen.

Praten is niet genoeg

Alle professionals, directeuren, managers en ondernemers die bij mij met coachvragen komen, zijn allemaal zeer intelligent, hebben een ruime mate aan zelfkennis en zelfreflexief vermogen. En toch kunnen ze zelf niet uit hun vraagstukken komen. Hoe zeer ze er ook over nagedacht en gesproken hebben. Of zelfs al bij ondernemers-strategen of andere “praat”coaches zijn geweest.

Wat werkt dan wel?

Hinderlijke gedragspatronen, piekeren, stress, lichamelijke klachten, subassertiviteit, angst, krachteloos worden in situaties, etc., alles komt voort uit diepere, eerdere ervaringen opgeslagen in het celgeheugen van je lichaam. Wil je essentiële veranderingen in je werk en leven, dan zal je deze lichaamskennis dienen aan te boren. Onderzoeken wat er aan je vraag, probleem of klacht ten grondslag ligt. Het celgeheugen “laten praten” zodat opgeslagen ervaringen van toen je nu niet meer kunnen beperken in je werk.

Het lichaam liegt niet

Het heeft soms even nodig om te vertrouwen dat het zo werkt. En dat jij dat ook zo kan beleven. Onze cockpit is ons hoofd en daar varen we blind op. Dat stuur loslaten en vertrouwen op lichaamssensaties en -ervaringen, vraagt een andere beweging. En echt, die kan jij ook maken. Je zal zien wat een mooie nieuwe ervaringen zich aandienen als je erop vertrouwt dat je lichaam niet liegt. Op die manier kan je echte veranderingen creëren.

Nieuwe beweging

Door mijn lange ervaring weet ik deze processen met passende vragen en aandacht te begeleiden zodat jij ook de diepte van jouw vragen kan raken. Antwoorden vindt. In een nieuwe beweging kan komen. Daarnaast combineer ik vele andere methoden tot een eigen-wijsheid. Want vaak is ook het werken via het lichaam alleen, niet voldoende en dienen er nog andere middelen ingezet te worden zoals het systemisch kijken en het doen van diverse soorten opstellingen. Daarover in mijn volgende blog meer.

Wil je daadwerkelijk een nieuwe stap zetten?

Je bent van harte welkom!

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.