Loopbaancoach Anne Kraanen

Waarom bij mij? Over Loopbaancoach Anne Kraanen (1970)

Mensen boeien mij uitermate in hun gedragingen en interactiepatronen. Hierdoor groeide ik in mijn loopbaan al snel door naar het begeleiden van mensen.

Ik heb 16 jaar gewerkt als trainer en teambegeleider bij diverse organisaties. Dat deed ik vanuit mijn eigen bedrijf “Elan in training” en in dienst bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarbij hield ik me bezig met vraagstukken op het gebied van leiding geven, samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en waarden.

Na mijn verhuizing naar het oosten van het land, heb ik het bedrijf “YOCOON schone houtwarmte” met mijn man opgezet. Hier heb ik ervaren hoe de passie voor een idee: vuur schoon laten branden, uit kan groeien tot een bloeiend bedrijf.

Tevens heb ik in die tijd bij Phoenix Opleidingen de 3-jarige Post HBO opleiding “Professionele Communicatie” en de vervolgopleiding “Persoonlijke Begeleiding” afgerond. En recent de cursus “Lichaamsgericht werken” bij Post Academische Opleidingen Psychologie. Begin 2023 ben ik vanuit ‘Kraanvogel Coaching’ gestart met loopbaancoaching en systemisch werk.

Als begeleider heb ik geleerd dat ieder mens onderdeel is van een groter verhaal. En dat ieder daarin gezien en gehoord wil worden. Er ontstaat dan verbinding. Vanuit deze verbinding komt er ruimte vrij voor ontwikkeling. Voor mij is daarin niet alleen mijn volledige aandacht van belang. Ook de nodige dosis plezier en enthousiasme hoort daarbij!

In de begeleiding van loopbaancoaching komen mijn diverse werkervaringen en levenservaring samen. Ik heb een onderzoekende houding, kijk onder de oppervlakte naar wat iemand tot een bepaald gedrag beweegt, ben sterk in het stellen van analyserende vragen en heb een groot hart en inlevingsvermogen. In combinatie met mijn rustige, vriendelijke aard en levenswijsheid, voelen mensen zich snel bij mij op hun gemak, veilig en gezien.

Wil je weten wie jij ten diepste van binnen bent en welke volgende stap in je werk het beste bij je past? Je bent bij mij van harte welkom! Ook als je een individuele assertiviteitstraining wilt, kan je bij mij terecht.

Bijzondere activiteiten
Tot mijn plezier heb ik bij honderden mensen hun Management Drives waardenprofiel terug mogen koppelen. Hoe mooi om te reflecteren hoe uniek ieder zijn wereld beleeft! En minstens zo prachtig om met deze inzichten onderling begrip te verbeteren en teams beter te laten samenwerken.

Vele kunstenaars, op weg van opleiding naar succesvolle beroepspraktijk, begeleidde ik met vaardigheden omtrent netwerken. Dat kan niet zonder ook te verdiepen in vragen als “Waar wil ik naar toe? Waar draait het om voor mij? Hoe kan mijn omgeving mij ondersteunen in wat ik wil?”
Een aantal jaren verzorgde ik het opleidingstraject voor 60 unitmanagers. Met daarin praktische vaardigheden, zoals het voeren van personeelsgesprekken op basis van ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’. Als ook onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals ‘Omgaan met verandering’. Een mix van mensen elkaar te laten inspireren en leren. Met altijd weer de individuele aandacht voor “Wat past bij mij? En hoe draag ik bij aan mijn omgeving?”

Anne Kraanen (van Kraanvogel Coaching)
Loopbaancoach
Assertiviteitstraining
Daarvoor:
16 jaar trainer, teambegeleider en opleidingsadviseur
7 jaar internetconsultant
3 jaar communicatiemedewerker